Przejdź do treści głównej

Grillowany szaszłyk z łososiem norweskim przekładany czerwoną papryką, cebulą i pieczarkami

Grillowany szaszłyk z łososiem norweskim przekładany czerwoną papryką, cebulą i pieczarkami
  • 
4

    4 porcje

  • 40-60 min.

  • Difficulty

    Łatwy

Fotograf:

Pomysł na szaszłyki z grillowanego łososia z pieczarkami i warzywami. Smacznego!

Składniki

-
+

280 g  filetu z łososia norweskiego bez skóry
1 szt  papryka, czerwona
1 szt  cebula
9 szt  pieczarek
   olej roślinny
   sól i pieprz
   drewniane patyczki

Sposób przygotowania

Ilość składników została zmieniona. Pamiętaj:
  • Przygotowywanie posiłków dla większej liczby osób zajmuje więcej czasu
  • Zachowaj ostrożność dodając słone składniki i przyprawy. Dodaj je na końcu do smaku.
  • Filet z łososia płuczemy i delikatnie osuszamy papierowym ręcznikiem.
  • Paprykę i pieczarki dokładnie myjemy.
  • Cebulę obieramy.
  • Łososia i paprykę kroimy w kostkę ok. 5 cm.
  • Cebulę kroimy w ósemki.
  • Warzywa i łososia nacieramy olejem, oprószamy solą i pieprzem.
  • Pieczemy bezpośrednio na ruszcie grilla lub na tacce – po kilka minut z jednej strony do momentu, aż łosoś będzie gotowy z jednej strony.
  • Szaszłyk odwracamy na druga stronę tylko raz.