Sałatka śledziowa z curry

Sałatka śledziowa z curry

Na Wielkanoc przygotuj smaczną sałatkę śledziową z curry. Najlepiej podawać na chlebie typu pita z rukolą i koperkiem, ale można również na tradycyjnym pieczywie.

Trudny Łatwy
Oceń 1 5 5

Składniki

Liczba porcji

Podawać z

Sposób

  • Należy spróbować filetów śledziowych; jeżeli są zbyt słone, na kilka godzin włożyć do wody lub mleka.

  • Filety pokroić w kostkę.

  • Jajko ugotować na twardo, obrać i drobno posiekać.

  • Jabłko pokroić w drobną kostkę, cebulę drobno posiekać, kapary pokroić.

  • Wymieszać crème fraîche, majonez, cukier, ocet, olej rzepakowy i curry.

  • Do sosu majonezowego dodać śledzie, jajko, jabłko, cebulę i kapary.

  • Doprawić do smaku pieprzem.

Podawać z flatbread, rukolą i koperkiem.