Idealne do domowej kuchni i dla wykwintnych restauracji
Dzięki połowom, przetwarzaniu i jedzeniu ryb od pokoleń, wiemy dokładnie, jak zapewnić najlepszą jakość różnych produktów rybnych. Podobnie jak Francuzi rozpoznają niezliczone niuanse wina po jego zapachu, nasi lokalni eksperci udoskonalili techniki, które pozwalają określić jakość ryby po jej teksturze, wyglądzie
i zapachu. Jednak liczy się nie tylko jakość, ale również bezpieczeństwo. Istnieją surowe przepisy dotyczące obchodzenia się z rybami, nakładające obowiązek przeprowadzania regularnych, rygorystycznych kontroli. Co równie ważne, dokładamy wszelkich starań, aby zapewnić czyste i zdrowe środowisko dla naszych ryb.
Każdy gatunek ryb ma swój własny rynek główny i tworzy historię żywności na całym świecie. Niektóre norweskie produkty rybne, takie jak klipfisz i sztokfisz, eksportowane są od wieków. Obecnie zaawansowana infrastruktura pozwala na dostarczenie wszystkich norweskich owoców morza w świeżym stanie do każdego zakątka na świecie, zarówno do domowej kuchni, jak i do wykwintnej restauracji.