Krewetki północne
Norweskie krewetki północne, wolno rosnące w naszych zimnych i przejrzystych wodach, cechują się czystym smakiem norweskiego morza i są idealnym składnikiem dań tak gorących, jak i zimnych.
Krewetki północne są bogate w witaminy A, D, E i B12, wapń i selen.
Krewetki północne są odławiane wzdłuż całego wybrzeża Norwegii, w fiordach oraz Morzu Barentsa.
Sezon na norweskie krewetki północne trwa cały rok.
Dzika krewetka północna może żyć nawet 10 lat. Najlepiej rozwija się w błękitnych, lodowatych wodach norweskich fiordów i w obszarach przybrzeżnych, a także w Morzu Północnym i Morzu Barentsa. Niektórzy rybacy decydują się nawet na gotowanie krewetek już na pokładzie kutra. Następnie sprzedają je świeżo przygotowane zaraz po dotarciu do brzegu. To prawdziwy norweski przysmak prosto z morza.
Krewetki norweskie są również bardzo pożywne. Zawierają dużo białka i są niskokaloryczne. Dzięki temu są zdrowym i pysznym składnikiem, który doda aromatu każdej potrawie z ryb i owoców morza. Do tego gotują się bardzo szybko, więc Twoja kolacja może być gotowa w mgnieniu oka! Krewetki północne wzbogacają smak zup, sałatek i dań z makaronu. Może następnym razem spróbujesz dodać je do swojej ulubionej potrawy?
Jak kupić
Szukaj logo „Seafood from Norway” (Owoce morza z Norwegii), aby kupić Krewetki północne, lub zapytaj pracodawców przy stanowisku z rybami o norweskie owoce morza.