Burgery z dorsza

Burgery z dorsza

Oto prawdziwy burger z dorsza. Warzywa sprawią, że będzie on wyjątkowo smaczny i zdrowy. Ten burger przypadnie z pewnością do smaku dużym i małym.

Trudny Łatwy
Oceń 1 5 4

Składniki

Liczba porcji

Mayonnaise

Podawać z

Sposób

  • Nastawiamy piekarnik na 200°C.

  • Kroimy ziemniaka i warzywa korzeniowe na słupki.

  • Układamy na blasze, posypujemy odrobiną soli i pieprzu. 

  • Pieczemy warzywa w piekarniku ok. 25 minut.

  • Łączymy razem majonez i curry.

  • Kroimy cebulę i pomidora w plastry.

  • Kroimy dorsza na porcje i smażymy na maśle ok. 3-4 minuty z każdej strony. Posypujemy solą i pieprzem.

  • Podgrzewamy bułki na burgery w piekarniku.

  • Na spód bułki kładziemy sałatę, kawałek dorsza, cebulę i pomidor.

  • Przykrywamy drugą częścią bułki.

Podajemy burgera z warzywami korzeniowymi i majonezem z curry.