Dorsz z pomidorami i papryką

Dorsz z pomidorami i papryką

Smażony dorsz z papryką to ciekawe i niecodzienne połączenie. Szybki i łatwy posiłek, warty włączenia do codziennego menu.

Trudny Łatwy
Oceń 1 5 3,66667

Składniki

Liczba porcji

Sposób

  • Kroimy filety na porcje.

  • Mieszamy mąkę, sól i pieprz cayenne i oprószamy nią rybę.

  • Smażymy rybę na maśle i oleju, aż się przesmaży i nabierze złotego koloru.

  • Układamy na podgrzanym talerzu i trzymany w cieple.

  • Kroimy obrane pomidory i paprykę w kostkę.

  • Przez kilka minut smażymy pomidory i paprykę w tłuszczu po rybie.

  • Zalewamy wodą zmieszaną z sokiem z cytryny i podgrzewamy przez 5 minut.

  • Wkładamy rybę do sosu. Podajemy z ziemniakami i sałatą.