Dorsz zapiekany

Pyszny i łatwy w przygotowaniu.  Przepis na dorsza zapiekanego w serze mozzarella, podawanego z ziemniakami i brokułami polanymi masłem.

Trudny Łatwy
Oceń 1 5 3,85714

Składniki

Liczba porcji

Podawać z

Sposób

  • Rozgrzej piekarnik do 200 °C.

  • Podziel dorsza na porcje.

  • Wymieszaj zimną wodę i sól, aż do całkowitego rozpuszczenia się soli.

  • Dorsza umieść w zalewie na 10 minut, następnie wyjmij go i osusz delikatnie.

  • Umieść dorsza na blasze do pieczenia wyłożonej papierem. Na każdej porcji połóż plasterek sera mozzarella.

  • Piecz przez około 8 minut.

Sposób podania

  • Ziemniaki umyj dokładnie, pokrój w grube plastry i gotuj w wodzie do miękkości.

  • Podziel brokuła na małe różyczki i dorzuć do garnka z ziemniakami na ostatnią minutę gotowania.

  • Odlej całą wodę, dodaj do warzyw masło, sól oraz pieprz i dokładnie wszystko wymieszaj.

Podawaj zapiekanego dorsza z ziemniakami i brokułami.