Smażony dorsz norweski Skrei z jajkami i kaparami

Proste, smaczne i miłe dla oka. Smacznego!

Trudny Średni
Oceń 1 5 4

Składniki

Liczba porcji

Sposób

  • Pokrój rybę na odpowiedniej wielkości porcje i posól.

  • Pozostaw na siedem minut. Opłucz i osusz rybę. 

  • Rozgrzej na patelni olej słonecznikowy, dodaj rybę i smaż, aż będzie prawie gotowa – około 6-7 minut.

  • Następnie obróć rybę na drugą stronę i smaż około 2 minut. Na koniec dodaj masło i czosnek, ostrożnie polewając rybę masłem. 

  • Masło z kaparami: podsmaż szalotki i masło na małym ogniu, dopraw cytryną, solą i pieprzem do smaku. 

  • Podawaj rybę z krewetkami, ćwiartkami jajek i masłem z kaparami. Posyp startym chrzanem.