Makrela w tortilli

Makrela w tortilli

Chcesz przygotować odświętne, zdrowe danie? Podaj smażoną makrelę w tortilli, z przygotowanym w domu dressingiem i sałatką.

Trudny Łatwy
Oceń

Składniki

Liczba porcji

Sos

Podawać z

Sposób

  • Filety posypać solą i pieprzem i usmażyć na oleju, ok. 2 minuty z każdej strony.

Dressing

  • Oczyścić i posiekać papryczkę chilli

  • Posiekać dolną część łodygi trawy cytrynowej, pomidora pokroić w kostkę

  • Zetrzeć skórkę i wycisnąć sok z limonki

  • Wymieszać wszystkie składniki dressingu i podgrzać go, prawie doprowadzając do wrzenia. Schłodzić.

Położyć na plackach tortilli sałatę posypaną pietruszką, makrelę, polać dressingiem, zawinąć i podawać.