Burger z łososia i gazpacho z arbuza

Burger z łososia i gazpacho z arbuza

Wiosenna propozycja na inne wydanie łososia z grilla. Pyszny burger uzupełniony wiosenną sałatką.

Trudny Łatwy
Oceń

Składniki

Liczba porcji

Sposób

  • Łososia siekamy na bardzo drobną kostkę, łączymy z bułką tartą, jajkami, dodajemy chrzan, musztardę oraz przyprawy. Rozmaryn przed dodaniem mielimy w młynku.

  • Z masy porcjujemy burgery i odstawiamy do lodówki na kilkanaście minut.

  • Smażymy na grillu, z każdej strony 4-5 minut.

Arbuza miksujemy, pozostawiając ćwiartkę do pokrojenia w kostkę. Dodajemy pozostałe pokrojone warzywa, sok z cytryny, oliwę. Doprawiamy solą, cukrem do smaku.  Mieszamy i odstawiamy do lodówki. Posypujemy kolendrą.