Burger z łososia norweskiego z musem ziołowo-twarogowym

Burger z łososia norweskiego z musem ziołowo-twarogowym

Łatwe i szybkie danie, które z pewnością przypadnie do gustu nie tylko wielbicielom ryb. Lekka i pyszna potrawa do podania jako przystawka lub danie główne.

Trudny Średni
Oceń

Składniki

Liczba porcji

Sposób

  • Łososia siekamy w drobną kostkę, doprawiamy solą, białym pieprzem, dodajemy oliwę, ziarna maku i sezamu.

  • Wyrabiamy wszystko na jednolitą masę. Z masy formujemy burgery i smażymy na grillu po 3 minuty z każdej strony.

  • Liście szpinaku, natkę pietruszki, koperek oraz pieprz zielony miksujemy na krem, łączymy z białym serem oraz chrzanem. 

  • Burgera podajemy z plastrami pomidora gruntowego i sosem z zielonego pieprzu i ziół.