Grillowany szaszłyk z łososiem norweskim przekładany czerwoną papryką, cebulą i pieczarkami

Grillowany szaszłyk z łososiem norweskim przekładany czerwoną papryką, cebulą i pieczarkami

Pomysł na szaszłyki z grillowanego łososia z pieczarkami i warzywami. Smacznego!

Trudny Łatwy
Oceń 1 5 1

Składniki

Liczba porcji

Sposób

  • Filet z łososia płuczemy i delikatnie osuszamy papierowym ręcznikiem.

  • Paprykę i pieczarki dokładnie myjemy.

  • Cebulę obieramy.

  • Łososia i paprykę kroimy w kostkę ok. 5 cm.

  • Cebulę kroimy w ósemki.

  • Warzywa i łososia nacieramy olejem, oprószamy solą i pieprzem.

  • Pieczemy bezpośrednio na ruszcie grilla lub na tacce – po kilka minut z jednej strony do momentu, aż łosoś będzie gotowy z jednej strony.

  • Szaszłyk odwracamy na druga stronę tylko raz.