Norweski łosoś z makaronem, puree z cukinii i pomidorami smażonymi

Norweski łosoś z makaronem, puree z cukinii i pomidorami smażonymi

Smaczny i łatwy w przygotowaniu makaron na bazie łososia i puree z cukinii.

Trudny Łatwy
Oceń

Składniki

Liczba porcji

Sposób

  • Cukinię przekrawamy wzdłuż, posypujemy solą, pieprzem i skrapiamy oliwą. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 20 minut. Następnie miękką miksujemy na puree.  

  • Na patelni przesmażamy pokrojoną drobno cebulę lub szalotkę. Dodajemy pokrajanego w kostkę łososia oraz posiekany koperek.

  • Makaron gotujemy zgodnie z czasem podanym na opakowaniu.

  • Ugotowany makaron łączymy z puree z cukinii, mieszamy.

  • Na patelni smażymy na oliwie pomidorki koktajlowe. Posypujemy solą oraz pieprzem. 

Na talerzach układamy porcje makaronu, następnie łososia i dekorujemy przesmażonymi pomidorkami.