Stek z łososia z musem jabłkowo-chrzanowym z pieczonymi burakami

Stek z łososia z musem jabłkowo-chrzanowym z pieczonymi burakami

Stek z łososia norweskiego urozmaicony musem i pieczonymi burakami. Lekkie danie na codzienny obiad.

Trudny Średni
Oceń

Składniki

Liczba porcji

Sposób

  • Łososia posypujemy solą i pieprzem.

  • Buraki smarujemy olejem, zawijamy w folię aluminiową 
i wstawiamy do piekarnika na pieczenie w temp. 170°C – pieczemy ok. 45 min., do miękkości.

  • Jabłka kroimy w kostkę, przesmażamy na patelni z rozpuszczonym masłem. Dodajemy miód i dusimy. Miękkie miksujemy, dodajemy chrzan i śmietanę. Całość lekko podgotowujemy.

  • Łososia smażymy na oleju po kilka minut z każdej strony.

  • Następnie podajemy na musie jabłkowo-chrzanowym z pieczonymi burakami.