Zapiekany łosoś norweski z pesto, kremowym serkiem i orzeszkami pinii

Zapiekany łosoś norweski z pesto, kremowym serkiem i orzeszkami pinii

Prezentowane przez nas przepisy to tylko pomysły, inspirowane smakiem kuchni całego świata. Łączy je jedno – łosoś norweski, 175°C oraz 20 minut. Sięgnij po własne ulubione składniki i przygotuj szybki oraz pyszny obiad dla całej rodziny.

Trudny Łatwy
Oceń 1 5 4

Składniki

Liczba porcji

Sposób

  • Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 175°C.

  • Filet z łososia wkładamy do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego. Posypujemy solą i pieprzem.

  • Pesto mieszamy z serkiem kremowym. Masę równomiernie rozprowadzamy na filecie z łososia. Pieczemy przez 20 minut.

  • Orzeszki pinii lekko podprażamy na rozgrzanej patelni. A następnie posypujemy nimi gotowe danie.

Serwujemy z ulubionym makaronem.