Zapiekany łosoś norweski ze szpinakiem, śmietaną i parmezanem

Zapiekany łosoś norweski ze szpinakiem, śmietaną i parmezanem

Prezentowane przez nas przepisy to tylko pomysły, inspirowane smakiem kuchni całego świata. Łączy je jedno – łosoś norweski, 175°C oraz 20 minut. Sięgnij po własne ulubione składniki i przygotuj szybki oraz pyszny obiad dla całej rodziny.

Trudny Łatwy
Oceń 1 5 3,125

Składniki

Liczba porcji

Sposób

  • Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 175°C.

  • Liście szpinaku dokładnie myjemy i osuszamy.

  • Naczynie żaroodporne smarujemy masłem. Na dnie układamy liście szpinaku.

  • Na szpinak wylewamy śmietanę. Na tym układamy filet z łososia, który również delikatnie pokrywamy na wierzchu śmietaną. Doprawiamy solą i pieprzem.

  • Następnie całość posypujemy parmezanem.

  • Pieczemy przez 20 minut.

Podajemy z ziemniakami, ryżem lub ulubionymi kluskami / makaronem.