Zupa pomidorowa z dorszem norweskim Skrei, parmezanem i plasterkami pepperoni

Zupa pomidorowa z dorszem norweskim Skrei, parmezanem i plasterkami pepperoni

Domowa zupa pomidorowa jest sycąca i łatwa do przyrządzenia. Oto przepis na zupę w nowym wydaniu, z akcentami w postaci dorsza norweskiego Skrei, plasterków pepperoni i pasty z bazylii.

Trudny Łatwy
Oceń

Składniki

Liczba porcji

Basil paste

Sposób

  • Pokrój dorsza norweskiego Skrei w kostki o boku 2 cm.

  • Drobno posiekaj cebulę i czosnek, smaż na małej ilości oliwy z oliwek aż do zeszklenia cebuli.

  • Delikatnie wymieszaj z przecierem pomidorowym i gotuj przez chwilę.

  • Dodaj wodę i pomidory z puszki, następnie gotuj przez 10 minut.

  • Malakserem lub ręcznym blenderem zmiksuj zupę aż uzyska gładką konsystencję.

  • Dopraw do smaku solą, pieprzem cayenne i cukrem.

  • Dodaj rybę i gotuj przez 3-4 minuty.

Pasta z bazylii

  • Połącz bazylię, parmezan i oliwę z oliwek. Zmiksuj do uzyskania pasty.

Podawaj zupę udekorowaną plasterkami pepperoni i pastą z bazylii.