Marynowany śledź z chrzanem i czerwoną cebulą

Marynowany śledź z chrzanem i czerwoną cebulą

Oto pyszny śledź z chrzanem, czerwoną cebulą, jabłkiem, śmietaną crème fraîche i jogurtem. Potrzymajmy dzień w lodówce, a nabierze więcej smaku.

Trudny Łatwy
Oceń 1 5 5

Składniki

Liczba porcji

Sposób

  • Wyjąć śledzia z zalewy i osuszyć ręcznikiem papierowym. 

  • Zetrzeć chrzan i jabłko na tarce (chrzan drobno, jabłko na grubych okach). Cebulę pokroić na cienkie krążki.

  • W miseczce wymieszać chrzan, jabłko, cebulę, ocet jabłkowy i cukier.

  • Dodać śledzia, śmietanę crème fraîche, jogurt i posiekany szczypiorek; dobrze wymieszać.

  • Przełożyć do słoika, słoik zamknąć.

  • Przed podaniem włożyć do lodówki przynajmniej na 24 godziny.

Przechowywać w lodówce około tygodnia.