Cutting technique

Krojenie

Odkryj bogactwo form łososia norweskiego i dowiedz się, jak stosować je w daniach, które zasmakują każdemu.

  1. Fillets

    Filety

    Filety są idealne do szybkiego przygotowania. Wystarczy smażyć je przez kilka minut z każdej strony – i gotowe. Równa grubość każdego kawałka sprawia, że ciepło rozchodzi się równomiernie. Każdemu uda się przyrządzić smaczny filet.

  2. Steki

    Steki

    Łosoś norweski w postaci steku idealnie nadaje się do przygotowywania indywidualnych porcji na grillu lub patelni. Możesz stać się mistrzem kuchni i przyrządzać jeszcze więcej różnorodnych potraw, które zasmakują każdemu.

  3. tenderloin

    Polędwiczki

    Jeżeli lubisz delektować się wyborną jakością mięsa łososia norweskiego, wybierz polędwicę z łososia. Jeśli zamierzasz jeść łososia na surowo, zwróć uwagę na staranne pokrojenie mięsa. Jeśli wolisz jeść polędwiczki na ciepło, dopilnuj temperatury i czasu ich smażenia: polędwiczki pieką się bardzo szybko.

  4. Chopped meat

    Mięso siekane

    Potnij mięso z dolnej części ogona w długie, cienkie plastry. Następnie pokrój poprzecznie w niewielkie kostki. W ten sposób możesz przygotować wyśmienitego tatara, a także burgery, paszteciki czy mus.

  5. Sashimi

    Sashimi

    Najlepszym mięsem na miękkie i smaczne sashimi jest najwyższej jakości polędwica z łososia. Przetnij kawałek polędwicy wzdłuż na dwie części, a następnie delikatnie pokrój mięso w poprzek włókien, tak by uzyskać idealne plasterki sashimi.

  6. cubes

    Kostki

    Aby uzyskać kostki o równej wielkości, potnij dolną część ogona w podłużne plastry o takiej samej grubości. Następnie pokrój plastry poprzecznie w szachownicę. Uzyskane kostki nadają się idealnie na łososiowe szaszłyki czy kebabczyki.