Łosoś z Norwegii
Zimne i czyste wody Norwegii zapewniają idealne warunki do powolnego rozwoju norweskiego łososia, który nabiera jędrności i doskonałego smaku. W połączeniu z ogromnym doświadczeniem Norwegów w dziedzinie akwakultury otrzymujemy idealne warunki do odpowiedzialnej produkcji bezpiecznego, zdrowego i pysznego łososia.
Spożywanie norweskiego łososia dobrze wpływa na serce, układ kostny i pracę mózgu. Ryba ta zawiera szczególnie dużo białka, kwasów omega-3, witamin A, D i B12 oraz przeciwutleniaczy.
Na wybrzeżach Norwegii występuje niezwykle korzystne zjawisko przyrodnicze. W miejscu, gdzie zimne wody arktyczne zbiegają się z ciepłym Golfsztromem, prąd i temperatura wody tworzą idealne warunki do całorocznej hodowli łososia atlantyckiego.
Sezon na norweskiego łososia trwa cały rok.
Jak kupić
Szukaj logo „Seafood from Norway” (Owoce morza z Norwegii), aby kupić Łosoś z Norwegii, lub zapytaj pracodawców przy stanowisku z rybami o norweskie owoce morza.