Składniki
Przygotowanie
Pokrój filety z ryby na jak najcieńsze plastry i rozłóż je na talerzu.
Zetrzyj skórkę z jednej cytryny i drobno posiekaj papryczkę chili.
Wyciśnij sok z cytryny.
Posyp filety z ryby solą i cukrem, startą skórką z cytryny, posiekaną papryczką chili i pieprzem cayenne.
Skrop wierzch sokiem z cytryny i pozostaw na około 15 minut.
Dip z awokado:
Obierz awokado i usuń pestkę. Wyciśnij sok z limonki i drobno posiekaj czosnek.
Rozgnieć awokado i wymieszaj z sokiem z limonki i czosnkiem. Dopraw solą i cukrem do smaku.
Pokrój chleb na kawałki i podsmaż na maśle.
Przełóż kawałki chleba na ręcznik papierowy, aby wchłonął tłuszcz.
Ułóż filety z ryby, krem z awokado i chleb na talerzach.
Całość zwieńcz posiekanym szczypiorkiem.