Dorsz pieczony z warzywami

Dorsz pieczony z warzywami

Upieczmy dorsza i warzywa w jednym naczyniu – to będzie szybki, prosty obiad. Do tego proponujemy ubić ziemniaki lub podać w inny sposób – według uznania!

Trudny Łatwy
Oceń 1 5 3,25396555555556

Składniki

Liczba porcji

Podawać z

Sposób

  • Rozgrzać piekarnik do 180 °C.

  • Dorsza pokroić na odpowiednie porcje.

  • Pokroić cukinię i cebulę. Przełożyć do naczynia żaroodpornego razem z całymi pomidorkami koktajlowymi.

  • Skropić oliwą z oliwek, doprawić solą i pieprzem, piec około 5-6 minut.

  • Na warzywach ułożyć dorsza i piec jeszcze jakieś 10 minut. 

  • Dodać oliwki i bazylię.

Propozycja podawania: Purée z ziemniaków.