Przejdź do treści głównej
Przepisy

Pieczony w piekarniku filet z dorsza norweskiego Skrei z pomidorami i czosnkiem

Pyszne danie nie musi być trudne do przyrządzenia. Jeśli nam nie wierzysz, spróbuj pieczonych w piecu filetów z dorsza norweskiego Skrei z pomidorami i czosnkiem.

Czas gotowania30-40 min
Poziom trudnościŚredni
Ocena5/5

Składniki

Przygotowanie

  • Cebulę pokrój w kostkę, czosnek drobno posiekaj. Podsmaż na odrobinie oliwy z oliwek na złoty kolor. Dodaj koncentrat pomidorowy i drobno posiekaną papryczkę chili. Gotuj na małym ogniu. Dodaj białe wino i dopraw cukrem, solą i pieprzem.

  • Ułóż warstwami plasterki dorsza norweskiego Skrei i pomidora w naczyniu żaroodpornym. Polej sosem pomidorowym i skrop oliwą z oliwek.

  • Piecz w piekarniku w temperaturze 200°C przez około 20 minut. 

  • Udekoruj bazylią.

  • Podawaj ze smacznym, ciepłym pieczywem typu ciabatta.