Ceviche z pstrągiem i halibutem

Ceviche z pstrągiem i halibutem

Przygotuj wspaniałą ceviche – [sałatkę z owoców morza] z dodatkiem pstrąga, halibuta, mango, chili i kolendry. Ta potrawa świetnie nadaje się na przystawkę, którą zachwycisz swoich gości.

Trudny Łatwy
Oceń

Składniki

Liczba porcji

Sposób

  • Pokroić pstrąga i halibuta w małą kostkę i włożyć do miseczki.

  • Wycisnąć sok z połówek cytryny i limonki, polać rybę sokiem z cytrusów zmieszanych z sokiem z pomarańczy.

  • Obrócić rybę w soku, zakryć miseczkę folią plastikową i pozostawić przez godzinę w lodówce.

  • Odcedzić sok z ryby i zachować go.

  • Pokroić mango na małe kostki, posiekać chili i kolendrę.

  • Przemieszać rybę z mango, chili i kolendrą i polać ją odrobiną soku z cytrusów.

  • Doprawić solą i pieprzem.

Podawać w małych miseczkach z chipsami tortilla.