Składniki
Przygotowanie
Kroimy łososia na porcje.
Składamy kawałek folii do grillowania czterokrotnie, na ok. 10 cm i smarujemy oliwą.
Solimy i pieprzymy kawałki łososia, układamy na folii i na grillu.
Grillujemy łososia 3 minuty, obracamy i grillujemy 2 minuty z drugiej strony.
Lekko podpiekamy chlebki pita na grillu, żeby były ciepłe.
Kroimy pomidory na plasterki i siekamy cebulę na spore kawałki.
Myjemy liście sałaty i rwiemy na mniejsze części.
Wkładamy łososia, pomidory, cebulę, sałatę i ser do pity.
Dressing
Gotujemy jajko na twardo.
Siekamy jajko i ogórka.
Mieszamy składniki dressingu.
Podajemy napełniony chlebek pita i dressing.
Wskazówka: Łososia możemy również usmażyć na patelni.