Składniki
Przygotowanie
Kroimy łososia na porcje, doprawiamy solą i pieprzem.
Składamy folię do grillowania na pół, smarujemy olejem i układamy na niej porcje łososia.
Smażymy łososia na rozgrzanym grillu ok. 3 minuty, przewracamy na drugą stronę i smażymy jeszcze 2 minuty.
Układamy kromki chleba na grillu i podpiekamy po kilka minut z każdej strony.
Kroimy pomidory na plasterki i siekamy szalotkę.
Na połowie kromek chleba układamy liście sałaty, plasterki pomidorów i szalotkę.
Na każdej kromce z sałatą, kładziemy kawałek łososia i przykrywamy drugą kromką.Cut each sandwich in half and serve.
Sposób podania
Kroimy każdą kanapkę na dwie części i podajemy. Do dekoracji możemy do każdej kanapki dodać nadzianego na wykałaczkę pomidorka koktajlowego.