Przejdź do treści głównej
Przepisy

Kanapka z grillowanym łososiem

Łosoś z grilla nawet bez specjalnych dodatków wyśmienicie smakuje. Oto prosty przepis na kanapkę  z łososiem i świeżymi warzywami.

Czas gotowania20 min.
Poziom trudnościŁatwy

Składniki

Przygotowanie

  • Kroimy łososia na porcje, doprawiamy solą i pieprzem.

  • Składamy folię do grillowania na pół, smarujemy olejem i układamy na niej  porcje łososia.

  • Smażymy łososia na rozgrzanym grillu ok. 3 minuty, przewracamy na drugą stronę i smażymy jeszcze 2 minuty.

  • Układamy kromki chleba na grillu i podpiekamy po kilka minut z każdej strony.

  • Kroimy pomidory na plasterki i siekamy szalotkę.

  • Na połowie kromek chleba układamy liście sałaty, plasterki pomidorów i szalotkę.

  • Na każdej kromce z sałatą, kładziemy kawałek łososia i przykrywamy drugą kromką.Cut each sandwich in half and serve.

Sposób podania

  • Kroimy każdą kanapkę na dwie części i podajemy.  Do dekoracji możemy do każdej kanapki dodać nadzianego na wykałaczkę pomidorka koktajlowego.