Składniki
Przygotowanie
- Kroimy łososia na porcje, doprawiamy solą i pieprzem. 
- Składamy folię do grillowania na pół, smarujemy olejem i układamy na niej porcje łososia. 
- Smażymy łososia na rozgrzanym grillu ok. 3 minuty, przewracamy na drugą stronę i smażymy jeszcze 2 minuty. 
- Układamy kromki chleba na grillu i podpiekamy po kilka minut z każdej strony. 
- Kroimy pomidory na plasterki i siekamy szalotkę. 
- Na połowie kromek chleba układamy liście sałaty, plasterki pomidorów i szalotkę. 
- Na każdej kromce z sałatą, kładziemy kawałek łososia i przykrywamy drugą kromką. 
Kroimy każdą kanapkę na dwie części i podajemy. Do dekoracji możemy do każdej kanapki dodać nadzianego na wykałaczkę pomidorka koktajlowego.