Składniki
Przygotowanie
Kuskus zalewamy wodą mineralną, tak żeby 1 cm wody wystawał nad kaszę. Odstawiamy na 20 min., żeby kasza dobrze napęczniała. Doprawiamy solą i pieprzem.
Wszystkie warzywa marynowane i świeże drobno kroimy i łączymy z kuskusem, następnie dodajemy kostki gruszki.
Ścieramy skórkę oraz wyciskamy sok z 1 cytryny. Dodajemy do tabule.
Danie doprawiamy oliwą oraz posiekanymi ziołami Food&Joy, wymienionym w składnikach – po garści.
Filet z łososia norweskiego kroimy w plastry. Oprószamy solą i pieprzem. Możemy delikatnie posmarować olejem. Krótko grillujemy.
Kubeczek kwaśnej śmietany łączymy z 2-3 łyżkami chrzanu.
Łososia serwujemy z tabule oraz bukietem sałat, skropionych oliwą i sokiem z cytryny. Sos chrzanowy podajemy osobno.