Przejdź do treści głównej
Przepisy

Marynowane plastry łososia norweskiego z sałatą z kruszonką z białego sera

Przystawka z marynowanym łososiem to świetne uzupełnienie rodzinnego obiadu lub kolacji. W kilka minut oczarujesz swoich gości wyśmienitą rybą podaną w nieszablonowy sposób.

Czas gotowania30-40 min
Poziom trudnościŚredni

Składniki

Przygotowanie

  • Przygotowujemy marynatę: ocet balsamiczny łączymy z posiekaną kolendrą i szczypiorkiem; solą i pieprzem.

  • Filet z łososia norweskiego kroimy w plastry grubości ok. ½ cm i zalewamy marynatą. Odstawiamy na 20 minut.

  • Następnie osączamy z marynaty.

  • Sałaty mieszamy z pokrojonym awokado i melonem.

  • Biały ser rozdrabniamy palcami na małe kawałki, wysypujemy na sałatę.

  • Całość polewamy dressingiem przygotowanym z soku wyciśniętego z pomarańczy, oliwy oraz posiekanego szczypiorku o i koperku.