Składniki
Przygotowanie
Na oleju przesmażamy posiekaną zieloną cebulkę. Podlewamy 2 szklankami wody, doprawiając solą i pieprzem. Dodajemy posiekany tymianek. Zagotowujemy.
Do wywaru dodajemy opakowanie makaronu penne. Stale mieszając, gotujemy makaron.
Kiedy makaron stanie się al dente, dodajemy opakowanie serka koziego.
Na drugiej patelni, na oleju, przesmażamy zieloną cebulkę oraz opakowanie szpinaku. Po chwili dodajemy ser mascarpone.
Całość miksujemy na gładki sos, doprawiając solą i pieprzem.
Łososia norweskiego dzielimy na porcje i smażymy na patelni po ok. 3 min. z każdej strony, tak aby był różowy w środku.
Do głębokiego talerza wylewamy sos szpinakowy, kładziemy porcję makaronu, na wierzch łososia, dekorujemy ulubionymi ziołami.