Składniki
Przygotowanie
Rozgrzać piekarnik do temperatury podanej na opakowaniu z taco.
Łososia pokroić w kostkę.
Cebulkę drobno posiekać.
Pokrojonego łososia usmażyć szybko na mocno rozgrzanej patelni z masłem, dodając połowę opakowania z przyprawą do taco. Odstawić.
Cebulę usmażyć z resztą przyprawy.
Dodać wodę i sos do taco; zagotować.
Dodać łososia, przykryć i podgrzewać, aż łosoś będzie całkowicie ugotowany.
Sposób podawania
Sałatę, cebulę i paprykę cienko pokroić.
Pomidory i ogórka pokroić na kawałki.
Ułożyć sałatkę, warzywa i ser na półmisku.
Tacki taco podgrzać w piekarniku tuż przed podaniem.
Ciepłe taco napełniać warzywami, serem i łososiem. Podawać z kwaśną śmietaną i sosem do taco.
Wskazówka: Można również użyć muszli taco lub placków tortilla.