Przejdź do treści głównej
Przepisy

Wrap z łososiem i jabłkiem

Wrap z grillowanym łososiem jest prosty i łatwy do zrobienia. Jabłko nada potrawie świeżości; można dodawać też inne warzywa i dressingi.

Czas gotowania20-30 min
Poziom trudnościŁatwy

Składniki

Przygotowanie

  • Łososia norweskiego pokroić na porcje, posmarować olejem, posolić i popieprzyć.

  • Arkusz folii aluminiowej złożyć na cztery, tak aby złożony kawałek był kwadratem o boku około 15 cm. Nasmarować olejem.

  • Łososia norweskiego położyć na folii i umieścić na rozgrzanym grillu.

  • Grillować przez 3 minuty z każdej strony.

  • Sałatę umyć i porwać na kawałki.

  • Ogórka pokroić na plasterki, a jabłko w paseczki. 

  • Tortille podgrzać zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.

  • Aby przygotować dressing, wymieszać kwaśną śmietanę z musztardą.

  • Na każdym placku ułożyć sałatę, ogórek, jabłko i łososia, polać dressingiem.

Placek zawinąć i podać.

Wskazówka: Łososia można również usmażyć na patelni.