Składniki
Przygotowanie
Nastawiamy piekarnik na 170°C lub używamy kuchenki mikrofalowej.
Smarujemy dorsza odrobiną oliwy i obtaczamy go w bułce tartej, startej mozzarelli i soli.
Układamy rybę w naczyniu żaroodpornym i pieczemy 10-12 minut w piekarniku lub ok. 6 minut w kuchence mikrofalowej nastawionej na 600W.
Dressing Cezar
Wyciskamy cytrynę i czosnek.
Mieszamy składniki dressingu w misce lub miksujemy wszystko malakserem.
Sałatka Cesar
Kroimy pieczywo w kostkę i rwiemy liście sałaty.
Smarujemy kawałki pieczywa oliwą i smażymy na patelni aż staną się chrupiące i jasnobrązowe.
Wrzucamy sałatę do miski i skrapiamy dressingiem, startym parmezanem i grubo zmielonym pieprzem.
Dodajemy, kawałki pieczywa i resztę sałaty.
Pieczonego dorsza podajemy z ryżem i sałatką Cezar.