Przejdź do treści głównej
Przepisy

Sałatka z płatkami dorsza, bekonem i fasolą

Ryba pozostała z wczorajszego obiadu może posłużyć do przyrządzenia pysznej sałatki. Ten przepis jest prosty i smaczny. W połączeniu z focaccią może stanowić pełnowartościowy lunch.

Czas gotowania20-30 min
Poziom trudnościŁatwy

Składniki

Przygotowanie

  • Pokroić rybę na mniejsze kawałki i gotować w lekko osolonej wodzie około 5 minut.

  • Na patelni bez tłuszczu przyrumienić plastry bekonu.

  • Sałatę umyć i dobrze osuszyć.

  • Ogórek pokroić w cienkie słupki, a rzodkiew na cienkie plasterki.

  • Wymieszać warzywa w misce lub na talerzach.

  • Rybę podzielić na płatki i położyć na sałacie razem z bekonem, pokropić oliwą.

  • Posypać solą Maldon i świeżo zmielonym pieprzem.

Podawać z focaccią.