Składniki
Przygotowanie
Nastawić piekarnik na 200
o CJeśli używasz świeżych przegrzebek, rozpoczynasz od ich otworzenia i oczyszczenia. Zamrożone przegrzebki włożyć do miski, wstawić do lodówki, żeby odmarzły i potem odciekły na papierowym ręczniku.
Kawałki bagietki położyć na blasze lub kratce piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia, pokropić je olejem i natrzeć czosnkiem.
Pokroić mozzarellę na cienkie plasterki i położyć ją na kawałkach bułki.
Piec w piekarniku przez 2-3 minuty, aż ser zacznie topnieć.
Przegrzebki posypać odrobiną pieprzu i soli, usmażyć na oleju przez ok. 30 sekund z każdej strony.
Pokroić przegrzebki na małe kostki i położyć na kawałkach bagietki.
Podawać bruchettę przybraną ikrą z łososia i posypaną świeżymi ziołami.