Bruschetta z przegrzebkami i ikrą łososia

Bruschetta z przegrzebkami i ikrą łososia

Bruschetta nadaje się na przystawkę, lunch lub tapas. Tym razem, podaje się ją z przegrzebkami i ikrą łososia.

Trudny Średni
Oceń

Składniki

Liczba porcji

Sposób

  • Nastawić piekarnik na 200oC

  • Jeśli używasz świeżych przegrzebek, rozpoczynasz od ich otworzenia i oczyszczenia. Zamrożone przegrzebki włożyć do miski, wstawić do lodówki, żeby odmarzły i potem odciekły na papierowym ręczniku.

  • Kawałki bagietki położyć na blasze lub kratce piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia, pokropić je olejem i natrzeć czosnkiem.

  • Pokroić mozzarellę na cienkie plasterki i położyć ją na kawałkach bułki.

  • Piec  w piekarniku przez 2-3 minuty, aż ser zacznie topnieć.

  • Przegrzebki posypać odrobiną pieprzu i soli, usmażyć na oleju przez ok. 30 sekund z każdej strony.

  • Pokroić przegrzebki na małe kostki i położyć na kawałkach bagietki.

Podawać bruchettę przybraną ikrą z łososia i posypaną świeżymi ziołami.