Łosoś z piklowanym burakiem i twarożkiem

Łosoś z piklowanym burakiem i twarożkiem

Smaczna propozycja na grillowanego łososia w nietuzinkowej oprawie, przygotowanej przez Andrzeja Polana.

Trudny Średni
Oceń

Składniki

Liczba porcji

Sposób

  • Łososia sprawiamy solą morską, pieprzem, ostrą papryką, koprem, olejem i smażymy na grillu w pergaminie z każdej strony po 4 minuty.

  • Buraka i cebulę kroimy w plastry.

  • Ocet gotujemy z cukrem, kminkiem oraz solą.

  • Do zalewy dodajemy buraka, cebulę i gotujemy na wolnym ogniu około 20 minut. Odstawiamy do przestudzenia.

  • Twarożek mieszamy z sokiem z cytryny. 

Łososia podajemy z piklowanym burakiem, kleksami z twarożku, posypujemy kiełkami rzodkiewki i filecikami z grejpfruta.