Przejdź do treści głównej
Przepisy

Pikantna pasta śledziowa z warzywami podawana z gotowanym jajkiem

Przystawka, która z pewnością zaostrzy apetyt. Połączenie pikantnego smaku przypraw, warzyw i śledzi z pewnością przypadnie do gustu osobom lubiącym wyraziste smaki.

Czas gotowania20-30 min
Poziom trudnościŁatwy
Ocena5/5

Składniki

Przygotowanie

  • Warzywa pokroić w paski lub zetrzeć na tarce jarzynowej, na grubych oczkach.

  • Na oleju zeszklić cebulę, a następnie dodać warzywa. 

  • Całość podsmażyć, a następnie podlać białym winem.

  • Wino odparować i dodać koncentrat pomidorowy, pikantny ketchup i przyprawy.

  • Sos odstawić do przestudzenia.

  • Sprawionego śledzia pokroić w drobną kostkę, połączyć z warzywami i natką pietruszki.

  • Pikantną pastę podawać na ugotowanych na twardo jajkach.