Przejdź do treści głównej
Przepisy

Sałatka śledziowa z ziołami

Prosta sałatka śledziowa z selerem naciowym, papryką i ziołowym dressingiem będzie smakować wszystkim. Dobra zarówno na śniadanie, jak i na przyjęcie.

Czas gotowania20 min.
Poziom trudnościŁatwy
Ocena5/5

Składniki

Przygotowanie

  • Śledzia opłukać pod zimną wodą, dobrze osuszyć i pokroić w małą kostkę.

  • Selera naciowego pokroić na cienkie plasterki, a paprykę w drobną kostkę; wymieszać ze śledziem.

Dressing

  • Drobno posiekać natkę pietruszki, koperek, szczypiorek i rzeżuchę. Wymieszać z kwaśną śmietaną i jogurtem.

  • Dodać śledzia i warzywa, delikatnie wymieszać.

  • Doprawić solą i pieprzem do smaku.

Przed podaniem sałatkę posypać kiełkami.