Pstrąg tęczowy
Norweski pstrąg tęczowy ma czysty i świeży smak. Jędrna, aksamitna tekstura i przepiękny marmurkowy deseń sprawiają, że idealnie nadaje się do potraw surowych, marynowanych i lekko podgotowanych. Choć jest nieco bardziej wrażliwy na ciepło niż łosoś norweski, jeśli go odpowiednio przygotujesz, czeka Cię przepyszny posiłek.
Spożywanie norweskiego pstrąga tęczowego dobrze wpływa na serce, układ kostny i pracę mózgu. Ryba ta zawiera szczególnie dużo białka, kwasów omega-3, witamin A, D i B12 oraz przeciwutleniaczy.
W Norwegii występuje niezwykle korzystne zjawisko przyrodnicze. W miejscu, gdzie zimne wody arktyczne zbiegają się z ciepłym Golfsztromem, prąd i temperatura wody tworzą idealne warunki do całorocznej hodowli pstrągów tęczowych.
Sezon na norweskiego pstrąga tęczowego trwa cały rok.
Jak kupić
Szukaj logo „Seafood from Norway” (Owoce morza z Norwegii), aby kupić Pstrąg tęczowy, lub zapytaj pracodawców przy stanowisku z rybami o norweskie owoce morza.