Carpaccio z łososia

Carpaccio to specjał rodem z Włoch. Podajemy przepis na tę smaczną przekąskę, w której cienkie plasterki łososia serwuje się ze śmietaną i ziołami.

Trudny Łatwy
Oceń 1 5 4

Składniki

Liczba porcji

Sposób

  • Łososia pokroić na cienkie plastry, lekko posolić i popieprzyć.

  • Koperek i trybulkę grubo posiekać, wymieszać z olejem rzepakowym, solą i pieprzem.

Sposób podawania:

  • Ugotować jajko na twardo, żółtko drobno posiekać.

  • Zetrzeć chrzan; chleb żytni pokroić na bardzo cienkie kromki.

  • Opiec kromki chleba na patelni bez tłuszczu, aż będą chrupiące.

Plastry łososia podawać z ziołami, żółtkiem jaja, chrzanem, żytnim chlebem; polać kwaśną śmietaną.