Chlebek pita z grillowanym łososiem

Chlebek pita z grillowanym łososiem

Chlebek pita można wypełnić prawie każdym nadzieniem, więc dlaczego następnym razem nie spróbować z grillowanym łososiem, sałatą i serem? Do tego możemy podać domowy dressing z ugotowanym jajkiem.

Trudny Łatwy
Oceń

Składniki

Liczba porcji

Sos

Sposób

  • Kroimy łososia na porcje.

  • Składamy kawałek folii do grillowania czterokrotnie, na ok. 10 cm i smarujemy oliwą.

  • Solimy i pieprzymy kawałki łososia, układamy na folii i na grillu.

  • Grillujemy łososia 3 minuty, obracamy i grillujemy 2 minuty z drugiej strony.

  • Lekko podpiekamy chlebki pita na grillu, żeby były ciepłe.

  • Kroimy pomidory na plasterki i siekamy cebulę na spore kawałki.

  • Myjemy liście sałaty i rwiemy na mniejsze części.

  • Wkładamy łososia, pomidory, cebulę, sałatę i ser do pity.

Dressing

  • Gotujemy jajko na twardo.

  • Siekamy jajko i ogórka.

  • Mieszamy składniki dressingu.

Podajemy napełniony chlebek pita i dressing.

Wskazówka: Łososia możemy również usmażyć na patelni.