Filet z łososia norweskiego w papilotach z cukinią, bakłażanem, czerwoną cebulą, czosnkiem i ziemniakami w ziołowym maśle

Filet z łososia norweskiego w papilotach z cukinią, bakłażanem, czerwoną cebulą, czosnkiem i ziemniakami w ziołowym maśle

Trudny Łatwy
Oceń 1 5 5

Składniki

Liczba porcji

Sposób

  • Filet z łososia płuczemy i delikatnie osuszamy papierowym ręcznikiem.

  • Następnie kroimy go w ok. 4-centymetrową kostkę, oprószamy solą i pozostawiamy na ok. 15 minut.

  • Cukinię i bakłażana kroimy w słupki grubości małego palca.

  • Cebulę kroimy w krążki.

  • Obrane ząbki czosnku rozgniatamy końcówką noża.

  • Ziemniaki gotujemy w łupinach, a następnie kroimy je w kostkę. 

  • Masło ucieramy z posiekanym koperkiem i tymiankiem. Doprawiamy solą i pieprzem. 

  • Duży arkusz folii aluminiowej smarujemy ziołowym masłem. Następnie układamy na nim wszystkie warzywa i łososia.

  • Folię szczelnie zawijamy. Pieczemy na grillu przez ok. 15 minut.