Grillowany łosoś norweski z grzankami z kozim serem i cukinią

Grillowany łosoś norweski z grzankami z kozim serem i cukinią

Szybki i łatwy pomysł na smaczną przystawkę. Przyjemne połączenie smaków cukini, koziego sera i łososia

Trudny Łatwy
Oceń

Składniki

Liczba porcji

Sposób

  • Ciabattę kroimy w plastry, smarujemy masłem i obsmażamy na grillu na złoty kolor.

  • Cukinię kroimy w plastry, obtaczamy w oliwie z tymiankiem i grillujemy.

  • Łososia obsypujemy solą oraz białym pieprzem i grillujemy po 3 minuty z każdej strony.

  • Twarożek kozi łączymy z majonezem, dodajemy sok z cytryny, otartą skórkę z cytryny, pieprz czarny i natkę pietruszki.

  • Na grzankach układamy plastry cukinii, dekorujemy sosem. Serwujemy z łososiem.