Hamburger z łososiem norweskim i sałatą z sosem musztardowo-miodowym

Hamburger z łososiem norweskim i sałatą z sosem musztardowo-miodowym

Trudny Średni
Oceń 1 5 4

Składniki

Liczba porcji

Sposób

  • Przekrojone bułki pieczemy w piekarniku w 160°C przez ok. 10 minut.

  • Filet z łososia norweskiego kroimy w plastry grubości ok. 1 cm, oprószamy solą i pieprzem i rozkładamy na skropionym oliwą pergaminie. Pieczemy przez 5 minut razem z bułkami.

  • Mozarellę, ogórki i pomidory kroimy w plastry.

  • Oliwę mieszamy z musztardą, miodem i posiekanym koperkiem.

  • Na spodzie upieczonej bułki układamy sałatę skropioną sosem musztardowo-miodowym. Następnie układamy łososia, plastry pomidora i ogórka oraz mozarelli.

Całość jeszcze raz skrapiamy dressingiem i nakrywamy górną częścią bułki.