Składniki
Przygotowanie
Nastawić piekarnik na 200
o C.Pokroić filet z halibuta i łososia na paski, a cebulę na cienkie plasterki.
Podzielić pomidorki cherry i oliwę na dwie części.
Rozwałkować ciasto francuskie do 0,5 cm grubości, podzielić na odpowiednie kawałki i włożyć do foremek do zapiekanki.
Pesto pomidorowe
Włożyć składniki do miksera i zmiksować na gładką masę.
Doprawić solą i pieprzem.
Posmarować ciasto w foremkach otrzymanym pesto.
Rozłożyć w foremkach ryby i jarzyny, posypać serem.
Piec w piekarniku przez ok. 10 minut.
Wykończenie
Pokroić wędzonego łososia na paski.
Zmieszać śmietanę z octem balsamicznym, rozmieszać z wędzonym łososiem i rukolą.
Doprawić świeżo mielonym czarnym pieprzem.
Polać powstałym sosem zapiekanki i podać na stół.