Łosoś norweski i pappardelle ze szpinakiem i pomidorami, z dodatkiem  pieczarek i świeżo tartego parmezanu

Łosoś norweski i pappardelle ze szpinakiem i pomidorami, z dodatkiem pieczarek i świeżo tartego parmezanu

Trudny Średni
Oceń 1 5 3,25

Składniki

Liczba porcji

Sposób

  • Filet z łososia norweskiego kroimy w kostkę i przesmażamy na oliwie ze szpinakiem i 2 ząbkami czosnku, doprawiając solą i pieprzem.

  • Pokrajane w plasterki pieczarki przesmażamy na oliwie z pomidorami koktajlowymi i drobno posiekaną cebulą. 

  • Całość zalewamy pomidorami bez skóry, dodajemy oregano i doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy.

  • Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Po ugotowaniu dodajemy do sosu i mieszamy całość z tartym parmezanem.