Łosoś norweski w ziemniaczanych łuskach w towarzystwie brukselki z gorczycą

Łosoś norweski w ziemniaczanych łuskach w towarzystwie brukselki z gorczycą

Przepis na łososia w trochę innym wydaniu. Sprawdzi się zarówno podczas weekendowego obiadu, jak i wystawnego przyjęcia.

Trudny Trudny
Oceń

Składniki

Liczba porcji

Sposób

  • Brukselkę gotujemy na pół twardo.

  • Następnie przekładamy na patelnię z przesmażoną posiekaną cebulą i jabłkiem.

  • Dodajemy śmietanę, a następnie musztardę.

  • Dusimy do miękkości.

  • Łososia norweskiego delikatnie oprószamy solą i pieprzem. Smażymy na oleju po kilka minut z każdej strony.

  • Ziemniaki obieramy i kroimy w bardzo cienkie plastry, gotujemy, odcedzamy i układamy na łososiu na kształt łuski.

  • Wierzch polewamy delikatnie roztopionym masłem.