Polędwiczki z łososia norweskiego ze szparagami i cebulą

Polędwiczki z łososia norweskiego ze szparagami i cebulą

Jest to prosta i smaczna potrawa. Cebula usmażona z cukrem i octem balsamicznym daje niepowtarzalne połączenie, które wydobywa z łososia norweskiego to, co najlepsze.

Trudny Łatwy
Oceń

Składniki

Liczba porcji

Sposób

  • Nagrzej piekarnik do temperatury 200 °C.

  • Ze szparagów usuń twardą część i przesmaż na patelni w oliwie z oliwek na średnim ogniu.

  • Gdy szparagi zmiękną, posól je i zestaw z ognia. Pokrój dwa szparagi na plasterki do dekoracji.

  • Cebulę obierz, pokrój w piórka i przesmaż na patelni na oliwie, aż będą miękkie, ale nie rozpadające się.

  • Dodaj cukier i ocet balsamiczny i duś przez kolejne pięć minut pod przykryciem.

  • Posyp polędwiczki z łososia norweskiego niewielką ilością soli i umieść w piekarniku na 3-4 minuty.

Łososia norweskiego podawaj ze szparagami i cebulą.