Taco z łososiem

Taco łatwo przyrządzić, a dla wielu osób to ulubiona potrawa na weekend. Następnym razem warto wypróbować ten przepis na taco z łososiem.

Trudny Łatwy
Oceń 1 5 2

Składniki

Liczba porcji

Podawać z

Sposób

  • Rozgrzać piekarnik do temperatury podanej na opakowaniu z taco.

  • Łososia pokroić w kostkę.

  • Cebulkę drobno posiekać.

  • Pokrojonego łososia usmażyć szybko na mocno rozgrzanej patelni z masłem, dodając połowę opakowania z przyprawą do taco. Odstawić. 

  • Cebulę usmażyć z resztą przyprawy. 

  • Dodać wodę i sos do taco; zagotować.

  • Dodać łososia, przykryć i podgrzewać, aż łosoś będzie całkowicie ugotowany.

Sposób podawania

  • Sałatę, cebulę i paprykę cienko pokroić.

  • Pomidory i ogórka pokroić na kawałki.

  • Ułożyć sałatkę, warzywa i ser na półmisku.

  • Tacki taco podgrzać w piekarniku tuż przed podaniem.

Ciepłe taco napełniać warzywami, serem i łososiem. Podawać z kwaśną śmietaną i sosem do taco. 

Wskazówka: Można również użyć muszli taco lub placków tortilla.